Снимка ВМАСпециалисти от Военномедицинската академия извършиха поредна чернодробна трансплантация.4-часовата интервенция, приключила минути

...
Снимка ВМАСпециалисти от Военномедицинската академия извършиха поредна чернодробна трансплантация.4-часовата интервенция, приключила минути
Коментари Харесай

Специалисти от ВМА трансплантираха черен дроб на 40-годишен мъж

Снимка ВМА

Специалисти от Военномедицинската академия извършиха поредна чернодробна трансплантация.

4-часовата намеса, завършила минути преди среднощ на 9 април, беше осъществена от екипа на проф. доктор Никола Владов, д.м.н., началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, оповестиха от болничното заведение, съобщи вести.бг.

Реципиентът е 40-годишен мъж в последна фаза на чернодробно заболяване, подаден по неотложност предходната седмица. Донорът е 28-годишен мъж.

Трансплантацията е минала без кръвозагуба, без преливане на кръв. Различното в тази ситуация е, че реципиентът и донорът бяха кръвно групово съвместими, само че не идентични. Такава чернодробна трансплантация се прави за първи път, съобщи професор Никола Владов.

Ръководството на болничното заведение изрича своята изключителна признателност към околните на донора, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР